Łączna liczba wyświetleń

niedziela, 9 września 2012

Szybki obiad - golonka w towarzystwie sosu musztardowo-paprykowego

Golonka z sosem musztardowo-paprykowym
Golonka - króluje na stołach raczej od święta niż na codzienny obiad. Może to za sprawą długiego przygotowywania lub jej wysokiej kaloryczności, ale wszystko to warte jest tego niepowtarzalnego smaku. Niegdyś zwykłą golonkę trzeba było rzeczywiście długo oczyszczać, peklować, przyprawiać, ale dziś gotowe porcje można dostać w supermarkecie. Przygotowane i doprawione są tak, że wystarczy upiec ją lub ugotować i to nie tak długo jak mogłoby się to wydawać.
Dzisiejszy przepis jest zatem bardzo prosty, ale smaczny. Gotową golonkę w przyprawach (kupiona w Biedronce) gotujemy do miękkości i podajemy z ulubioną musztardą lub chrzanem. Ja dodałam do niej sos musztardowo-paprykowy Tarsmak, który testuję z portalu Uroda i Zdrowie. Nie smakował jak zwykła musztarda, ale dodał ostrego smaku do tego delikatnego mięsa i delikatnej nuty paprykowej. W ten sposób zwykła golonka nabrała szybko smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz